Пренареждане на матрицата

Пренареждане на матрицата е изключително мощна техника от енергийната психология, която надгражда ТЕС (Техника за емоционална свобода).

Създадена е от Карл Досън през 2008 година.

В Пренареждане на матрицата също потупваме по точките от енергийните меридиани на тялото, докато сме настроени на темата, която ни притеснява. За разлика от ТЕС, с Пренареждане на матрицата можем не само да освободим негативните емоции около даден проблем, а и след това да заменим негативните си убеждения с положителни и по-продуктивни за нас.

Техниката представлява форма на водена медитация, в която човек се отпуска и във въображението си се връща в минал негативен момент, за да помогне на своето минало Аз, което е участвало в случката, да се освободи от неприятните усещания и буквално да пренапише стария спомен по нов, позитивен начин.

Пренареждане на матрицата стъпва на знанието от квантовата физика, че всички ние сме свързани в огромно общо енергийно поле, наречено “Матрица”.

Всеки от нас има и свое лично поле (локално поле), в което се намират неговите мисли, спомени, убеждения, навици.

Когато ни се случи нещо неприятно със силен емоционален заряд, част от нашето съзнание сякаш замръзва и се отделя, за да държи в себе си спомена за травмата и да ни защити от повторното й преживяване.

Тези наши части се наричат ЕХО (Енергийна съзнателна холограма) и се намират в нашето енергийно поле.

ЕХОто пази цялата информация за травмата и макар и съзнателно да сме я погребали дълбоко и дори да не си я спомняме вече, ЕХОто я преживява отново и отново.

ЕХО е като замръзнало наше Аз, което е на такава възраст, на каквато сме били ние, когато се е случило събитието. То е с възприятията и усещанията, които ние сме имали тогава.

С помощта на Пренареждане на матрицата можем да се върнем в този минал момент, за да помогнем на нашето минало Аз, да поговорим с него и да го успокоим, да му дадем възможност да каже или направи това, което е искало, но не е успяло и да го освободим веднъж завинаги от травмата.

Когато негативните емоции са освободени, можем да открием какво е негативното убеждение, което е възникнало в този момент и да го заменим с ново положително убеждение, което да ни носи повече ползи и да ни води там, където желаем да стигнем.

По този начин пренаписваме стария спомен по нов, позитивен начин и го излъчваме обратно в Матрицата. Това обикновено води до положителни промени в живота на човека в настоящия момент и за вбъдеще.

Пренареждане на матрицата помага да се освободим от редица емоционални и физически проблеми по много нежен и щадящ начин, без да се налага да преживяваме травмата отново.

За кого е подходяща техниката Пренареждане на матрицата

  • Ако имате неприятни спомени, от които искате да се освободите, но по една или друга причина не сте успели досега
  • Ако дадена тема в живота ви не се развива както ви се иска и подозирате, че вероятно имате негативни убеждения, които ви пречат
  • Ако имате повтарящи се ситуации, които сякаш са извън вашия контрол и се чудите защо ви се случват и как да се справите с тях
  • Ако ви се е случило голямо травматично събитие, което носи след себе си силни негативни емоции, с които не знаете как да се справите
  • Ако ви се е случило нещо, за което имате смътен спомен и знаете, че има голямо влияние върху живота ви и не знаете как да се освободите от него

Facebook