Image Alt

НЛП

Какво е НЛП ?

НЛП означава Невро-лингвистично програмиране.

Това е система от техники, които позволяват да изследваме и променяме нашето поведение.

С тях можем да променим или да отстраним неефективните навици и да придобием нови положителни и да изберем най-добрите за нас решения в ситуациите, които ни вълнуват.

И какво още можем да правим с НЛП?

  • Да изследваме и разберем по-добре собственото си поведение и поведението на околните
  • Да се научим да говорим с хората на техния език, така че да ни разберат
  • Да разберем как да говорим на себе си така, че да сме постоянно мотивирани
  • Да осъзнаем ясно кои са нещата, които искаме да постигнем
  • Да намерим вътрешните си ресурси, които да ни водят по пътя към целта
  • Да се разделим веднъж завинаги със старите и ненужни модели на поведение, страхове и притеснения
  • Да общуваме с по-голяма лекота с нашите близки, познати, приятели, колеги
  • Да получим нова гледна точка за нещата и да имаме избор от поведения в различните ситуации
  • и още много, много други

А какво точно означава Невро-лингвистично програмиране?

„Невро“ – Нашите преживявания и мисли водят до определени процеси в мозъка и нервната система.

На физическо ниво те се изразяват в нашите движения и жестове, движенията на очите, дишането, интонацията, скоростта, силата, тоналността на речта ни.

Когато се научим да наблюдаваме, осъзнаваме и променяме тези модели, можем да оказваме влияние върху начина, по който се чувстваме. А желанието на всички нас е да се чувстваме добре.

„Лингвистично“ – Нашите мисли и вътрешни преживявания се изразяват също и чрез езика, чрез който говорим, думите и фразите, които ползваме. Ако знаем как и кога да ги променяме, можем да променим както собственото си лично преживяване, така и реакциите и чувствата на другите хора.

„Програмиране“ – Също както се пише компютърна програма, която да изпълнява определени задачи, можем да променим своите мисли и поведение, както и тези на другите хора, така че да ни водят в желаната посока и успешно да реализираме целите си.

Едни от най-добрите спортисти в света имат лични НЛП коучове, които им помагат да намерят точната ментална настройка, с която да увеличат резултатите от тренировките си неколкократно.

Защото не е достатъчно просто да правиш много упражнения и да очакваш, че упоритият ти труд все някога ще бъде възнаграден.

Не и ако в ума ти не върви правилния филм.

Така е и с всяка цел, която искаме да постигнем.

Когато не успяваме да постигнем желаните резултати, въпреки че много се стараем, с помощта на НЛП можем да открием какво ни спира и как бихме могли да го преодолеем.

Всички знаем, че не е достатъчно само да си повтаряме позитивни утвърждения като „Аз изпитвам щастие и получавам всичко с лекота“.

Нашият съзнателен ум може наистина да желае щастие и изобилие, но какво се случва, ако подсъзнанието ни е на друго мнение?

Излиза, че една част от нас ни тегли в една посока, а друга част – в точно обратната.

Техниките от НЛП помагат на човек да разбере какво го спира и да обедини всички свои части, за да могат те да работят в екип за реализиране на неговите намерения и желани резултати.

С помощта на техниките от НЛП лесно извикваме и активираме нашите вътрешни ресурси като например увереност в себе си, спокойствие, усещане за радост и мотивация, усещане за собствена ценност и т.н.

Ако искате да разберете как НЛП може да помогне и на вас да се чувствате добре и да постигате своите цели с лекота, си запазете час за консултация сега на телефон 0883 46 75 84.

Без готови рецепти и заучени фрази – ще разберете как точно вие, във вашата конкретна ситуация, с вашите конкретни ресурси, можете да стигнете успешно до желаната цел.