Най-важните въпроси за женските енергийни практики и техните отговори

В днешните дни когато темата за развитието на женската енергия е толкова популярна и немалко жени се вълнуват от нея, изникват и някои въпроси. С какви практики да започна, ако съм начинаеща? Коя практика е най-подходяща за мен? Ще ми донесе ли резултат? След колко време? Мога ли да правя практика, за да привлека някой мъж? Подходящо ли е да правя женски практики, докато съм в периода на месечния ми цикъл? И още много, много други.

Женските енергийни практики включват телесни и дихателни практики, медитации, визуализации, работа с интимните мускули. Както при всяко друго нещо, и тук има някои правила. Когато човек ги знае и ги спазва, неговата работа ще е ефективна и безопасна.

Ето какви въпроси си задават най-често жените:

Мога ли да правя женски енергийни практики, ако съм в периода на месечния ми цикъл?

Да, но не се препоръчват практики, включващи женските ви органи, каквато е работата с интимните мускули. Можете да ги изпълнявате мислено. Ако се чувствате зле, не се натоварвайте и просто изчакайте периода да мине. По време на менструация текат изчистващи процеси и можете да правите практики за освобождаване и изчистване на стари и ненужни емоции, модели, отношения, а не практики за натрупване на енергия.

Мога ли да правя женски енергийни практики по време на бременност?

При бременност е много важно да сте изключително внимателни с това, което усещате. Би трябвало да се консултирате с вашия лекар преди изпълнението на която и да е физическа практика. Препоръчват се леки и приятни медитации или визуализации. Не трябва да се правят практики, свързани с физическо натоварване и интензивно дишане, защото могат да предизвикат контракции или други негативни последици (в това число се включват динамични медитации, работа с интимните мускули, интензивни дихателни практики, въртене на фунии, тряски и т.н.). Внимавайте и с практиките, които могат да извикат неприятни усещания или силни емоции, които не знаете как да овладеете.

Можете да се върнете към женските енергийни практики в пълен обем не по-рано от 9 месеца след раждането.

Мога ли да правя женски енергийни практики, ако в момента кърмя? 

Ако кърмите, е добре да се погрижите да имате максимално приятни емоции и да правите практики, които ви носят удоволствие, спокойствие, отпускане, доверие. Това е така, защото от една страна е нужно да можете да произвеждате достатъчно мляко и от друга страна, защото млякото е в огромна част от състава си вода, а водата е носител на информация. Затова се старайте да имате колкото е възможно по-положителни мисли, изживявания и емоции. Ако при изпълнението на някоя практика възникнат неприятни усещания или силни емоции, го прекратете веднага и при необходимост се консултирайте с лекар.

Мога ли да правя женски енергийни практики, ако съм родила наскоро?

Ако все още не са минали 6 седмици от раждането и в тялото ви все още текат силни възстановителни процеси, не трябва да правите практики, свързани с физическо натоварване като работа с интимните мускули, интензивно дишане, тряски. Задължително се консултирайте с вашия лекар, за да уточните дали е позволено да правите такива движения. Уверете се, че си отделяте достатъчно време за почивка и възстановяване. Ако базовите ви нужди като хранене и сън не са задоволени, няма особен смисъл да правите енергийни практики.

Мога ли да правя женски енергийни практики, ако имам някакво заболяване/претърпяла съм операция скоро/не се усещам в добра физическа форма?

Ако имате хронични или тежки заболявания, претърпели сте операции, родили сте наскоро или имате други противопоказания, се консултирайте с лекар, преди да правите каквито и да е телесни и дихателни практики. Важно е да следите за личните си усещания и ако възникне някакъв дискомфорт или силни негативни емоции, прекратете практиката и при необходимост се консултирайте с лекар. Старайте се да не се претоварвате прекалено много, защото повече натоварване не означава по-голяма ефективност. Ако физическото състояние не ви позволява да изпълнявате някоя практика, може да визуализирате как я правите.

Мога ли да правя женски енергийни практики, ако съм пила алкохол?

Когато активно се занимавате с практики, трябва да намалите, а най-добре да спрете употребата на алкохолни напитки. Ако знаете, че ви предстои някакво събитие, където ще пиете алкохол, например сте на рожден ден или сватба, се постарайте да направите практиките за деня преди това. Ако нямате такава възможност, просто ги пропуснете за този ден.

Мога ли да правя женски енергийни практики, ако матката ми е отстранена?

Да, можете, ако нямате противопоказания от гинеколог. Дори и матката да е премахната, нейната енергийна проекция остава. Енергията се натрупва не в самата матка, а в нейната енергийна проекция. Ето защо има смисъл да правите практики за работа с женската енергия.

Има ли значение дали е новолуние или пълнолуние?

Да, ние жените сме свързани с луната и нейните цикли. Добре е да правим практики за изпълване с енергия на растяща луна, а за изчистване и освобождаване от ненужното – на намаляваща луна. Новолунието е време за посяване на новото, а пълнолунието – за изчистване.

Сутрин или вечер е по-добре да правя практики за работа с женската енергия?

Съобразете се с личното си усещане. В общия случай сутринта е подходящо време за изпълване с енергия, а вечерта, за релаксиращи и хармонизиращи практики.

Колко време трябва да изпълнявам някоя практика, за да видя резултат?

Понякога можете да усетите резултат под формата на позитивни промени, увеличено внимание от хората около вас, по-добро себеусещане, чувство за хармония и баланс дори и след едно изпълнение на дадена практика. Препоръчва се обаче да изпълнявате практиката поне 21 дни, за да може организма ви да привикне към новото състояние и да имате трайни резултати.

Мога ли да правя практики за привличане на конкретен мъж?

Не е препоръчително да визуализираме конкретни хора, защото така се намесваме в тяхната свободна воля. Има безброй практики, които обещават, че ще привлечете някой конкретен мъж, но е въпрос на лична етика, отговорност и екологичност да не го правите. В този сайт няма да намерите такива практики.

 

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *