Защо всяка жена трябва да тренира интимните си мускули

Обикновено жените се сещат за това в момент, в който вече е настъпил някакъв дискомфорт или проблем.

При някои жени по рождение тонусът на мускулите на тазовото дъно и вагината е слаб.

При други това се случва след бременност и раждане – независимо дали е било по естествен път или със секцио.

За кои точно мускули говорим?

Мускулите на тазовото дъно затварят таза отдолу и се простират от пубиса до ануса. При животните те отговарят за движението на опашката. При жените тазовото дъно подкрепя околните вътрешни ограни като матка, яйчници, пикочен мехур, тънки и дебело черво и ги предпазва от смъкване.

Тези мускули се намират грубо 2-3 см. навътре от повърхността на кожата. Контролират се от срамния нерв, който регулира сексуалните дейности, изпраща и получава сигнали от мозъка.

Ако мускулите на тазовото дъно не се използват редовно чрез редовен сексуален живот или специални упражнения, те атрофират и стават по-слаби. Ако дълго време сте били без сексуален партньор, може да се наложи тазовото ви дъно да бъде реактивирано.

Тазовото дъно може да отслабне и поради лоша стойка, когато тазът е издаден напред в седнала или стояща позиция или по време на ходене. По този начин кръвоснабдяването се намалява или прекъсва.

След раждане, жените също може да имат трудности с отслабено тазово дъно и това може да причини сексуални проблеми, депресия и чувство за умора.

Сексуалното желание и умствената сила се завръщат, след като започнете да правите специални упражнения за тазовото дъно.

Както всеки друг мускул в тялото, и тези също могат да бъдат тренирани чрез подходящи упражнения.

Стягането на тези мускули стимулира матката при жените и простатата при мъжете. Това освобождава хормони и ендорфини и носи усещане за удоволстие.

Разбира се, не е само стягането, има и други тънкости при тези практики, за да работят ефективно.

Ако тазовото дъно е силно, то е огромен източник на жизнена енергия, истинска електроцентрала.

Тази енергия идва от областта на таза, силно свързана с нашата сексуалност, която за много хора е забранена тема.

Сексуалната енергия и жизнената енергия са взаимосвързани – това е силата, която създава и поддържа живота.

Ти можеш да генерираш, събираш и натрупваш тази енергия, само ако имаш здрави и силни интимни мускули.

В противен случай тя се разпилява и изтича.

Има специални програми от упражнения, включващи най-доброто от древните източни практики и съвременните западни технологични открития, които позволяват да активирате този мощен генератор на енергия и да я разпределите по цялото тяло, за да достигне и до главния мозък.

Това носи много ползи като увеличаване на креативността и мотивацията, успехи в спорта или бизнеса, подобрен сексуален живот и усещането, че енергията ви стига за всичко, което искате да постигнете.

В наши дни е въпрос на осъзнат избор да се научим да използваме тази енергия за личното си развитие и за по-добро здраве на ниво тяло, психика и ум.

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *