Нефритено яйце – какво е това и как ще ми помогне?

Знаеш ли как можеш да подобриш женското си здраве, да се чувстваш женствена и уверена?

Със сигурност си имаш своите малки тайни, за които си чела или чувала от близки на сърцето ти жени или си открила сама. И те работят толкова хубаво, че ти на свой ред ги споделяш с още повече жени, за да могат и те да се чувстват добре.

За какво си помисли?

Маската за коса, която знаеш от майка си, най-добрия крем, за който ти сподели приятелка, ефикасната диета, която помогна на съседката да отслабне бързо, най-добрите витамини за жени и още и още?

А какво си чувала или чела за случаите, когато на човек му се случва да се чувства без никаква енергия, да няма никакво желание за интимни удоволствия, да подозира, че сигурно нещо не му е наред “там долу” след бременността и раждането или да усеща, че това, което трябва да бъде удоволствие, се е превърнало в истинска досада просто защото нищо не усеща?

Естествено, че ще го посъветват да се опита да се разведри с нещо приятно като фризьор или маникюр, да си купи ново бельо, за да се почувства привлекателно, да прави “кегели” за да се възстанови след раждане или още по-разумното – да иде на лекар.

А какво става, когато нито едно от тези неща не работи или работи само повърхностно и закратко? Ако лекарят ти каже, че всичко ти е наред, но ти не се чувстваш добре?

Тогава човек има избор – да остави нещата така и да се надява, че все някога ще се оправят или просто да се примири, че на добрите хора се случват лоши неща и да страда мълчаливо..

А има и друг избор – да потърси и да намери най-ефективните начини да се справи със ситуацията сам или с помощта на специалист, който да го напътства и подкрепя.

Ако вие или ваша позната чувствате, че е възможно да имате:

 • отслабено тазово дъно,
 • чести вагинални инфекции,
 • пълна липса на желание за секс,
 • скоро сте родили,
 • имате неприятни симптоми на менопауза,
 • цикълът ви е болезнен и предшестван от остър ПМС 

…и нямате никаква идея какво да правите, за да се почувствате по-добре, продължете да четете…

Казват, че тази практика е много древна и датира от преди 5000 години.

Била е пазена в тайна и посветените в нея са били само жената на императора в Древен Китай и неговите наложници. Те са знаели как да владеят сексуалната си енергия и да остават в добро здраве на тялото, ума и духа.

Ако и вие сте чували за нефритените яйца и най-накрая сте решили да ги пробвате, но нямате идея откъде да започнете, вижте по-долу.

Какво е нефритено яйце и за какво се ползва?

Нефритеното яйце представлява оформен като яйце полускъпоценен камък (най-често нефрит, но могат да се използват и други минерали), който се поставя във вагината и се използва за различни практики, които носят физически, психологически и духовни ползи.

Какви са тези ползи?

Жените, които избират да тренират с нефритени яйца, забелязват много положителни промени като

 • укрепване на мускулите на тазовото дъно
 • подобряване на хормоналния баланс
 • повишена чувствителност по време на секс
 • по-бързо възстановяване след бременност и раждане 
 • повишена увереност и привлекателност
 • яснота на ума
 • освобождаване от сексуални травми

…и още много други…

Ако вече сте си взели нефритено яйце, но се чудите какво точно да правите с него, най-важното е първо правилно да го подготвите за употреба.

Почистване на нефритено яйце

Когато си купите яйцето, първото нещо, което трябва да направите, е да го почистите.

Сложете го в разтвор на морска сол (1 ч.л. морска сол на чаша вода) и го оставете така за денонощие.

Добре е да се стерилизира преди първата употреба – сложете го във вода и когато кипне, го извадете и оставете да изстине.

Яйцето не бива да се изварява редовно, защото може да се напука.

След всяка следваща употреба е добре да се измива хубаво с течаща вода, може и с интимен душгел. Можете да го слагате и в купичка с вода и няколко капки чаено дърво за малко, след което да го измиете много добре под течаща вода.

Не по-малко важно е енергийното почистване на яйцето.

Тъй като то е минерал, който взаимодейства с нас и попива нашата енергетика и емоции, е необходимо да го изчистим, за да продължава да ни служи добре. Можете да го сложите под течаща вода за поне 20 минути.

Друг начин е да вземете стъклена купичка, да я напълните с морска сол и да покриете добре яйцето с нея. След това го оставете да престои едно денонощие навън под лунна и слънчева светлина. Отлично време за такова почистване е пълнолунието.

За енергийно изчистване на вашето нефритено яйце, също можете да го прекадите с пало санто или салвия.

ВАЖНО:

След като сте почистили яйцето и ви предстои да започнете да тренирате с него, е важно да запомните няколко много важни неща:

-никога не си слагайте яйцето, ако е студено и не сте го сгрели с ръце или топла вода предварително

-ако за пръв път тренирате с яйце, не го дръжте в себе си повече от 2 часа

-ако в началото ви е трудно да удържите яйцето, започнете просто да седите с него за не повече от 10-15 минути на ден, докато се опитвате да стягате и отпускате мускулите си и да почувствате яйцето

-можете да се разхождате из къщи, докато носите яйцето – това е пасивна тренировка и дори и да не правите специални упражнения, мускулите ви трябва да работят, за да го задържат

-недейте да „претренирате“ за по-голям ефект, а бъдете търпеливи

-правете упражнения както за стягане, така и за разтягане на мускулите на тазовото дъно

-не стойте повече от 12 часа с яйцето в себе си

-оставяйте време на мускулите да се възстановят след тренировката за 48-72 часа

Сега сигурно се питаш нефритеното яйце подходящо ли е за мен и с какво да започна?

Нефритените яйца са подходящи за всички жени, които искат да се чувстват здрави, красиви и привлекателни, независимо от външен вид, професия, възраст или килограми и т.н.

ВАЖНО: Ако имате сериозно заболяване или сте бременна, задължително се консултирайте с вашия лекар. 

И така, взели сте решението да се погрижите за себе си, всичко е наред и сте готови да започнете – поздравления!

П.П. Жените, които за пръв път ще тренират с нефритени яйца, често се сблъскват и с някои въпроси. Често не са сигурни дали стягат правилните мускули, не могат да усетят яйцето, не знаят с кои упражнения да започнат и т.н. Ако имаш нужда от помощ, съм на разположение, за да ти помогна. Можеш да се свържеш с мен тук 

0 Comments