Как се справихме с болка в коляното с ТЕС и Пренареждане на матрицата

Една зимна вечер у нас дойде на гости моя близка.

Сподели ми, че от няколко дни много я боли коляното и вече планира да потърси ортопед.

Една сутрин просто се беше събудила с болка в коляното и усещането, че нещо вътре сякаш е усукано.

Най-интересното беше, че тя не беше правила нищо, което може да е предизвикало болката.

Нещата се влошаваха с всеки изминал ден и тя едвам стъпваше на крака си.

Същата вечер тъкмо се бях прибрала от обучението ми по Пренареждане на матрицата и веднага й предложих да пробваме да поработим върху болката в коляното.

Тя се съгласи, защото нямаше какво да губи.

Преди да започнем, моята близка ми сподели, че в момента не може да определи какви емоции изпитва по отношение на болката в коляното, но е готова да пробва и да види какво може да направи енергийната психология по този въпрос.

Вече беше пробвала ТЕС и знаеше колко добре работи и й беше още по-любопитно да пробва и Пренареждане на матрицата.

Помолих я да се настрои на усещането за болката в коляното и след няколко минути се оказа, че тя усеща някакво притеснение в гърдите.

Продължихме с техниката Преследване на енергията и тя успя да види какъв цвят и форма има това усещане и за какво й напомня.

Съвсем бързо тя се озова в стар спомен, в който се намираше в лекарски кабинет. Беше отишла поради проблеми със стомаха и червата.

Видя себе си отстрани как се чувства шокирана, докато лекарят й говори за проблема й. В този момент тя имаше същото усещане за притеснение в гърдите. Поработихме малко върху това, докато нещата се успокоят.

След това тя спонтанно се прехвърли в друг спомен, в който отново беше на лекар, но заради друг проблем. Вторият лекар й обясняваше как болката й се дължи на анатомична особеност и няма какво да се направи. Това я плашеше и тя стоеше в кабинета като замръзнала на едно място.

Поработихме малко и открихме, че общото между сегашния проблем и двете минали случки беше убеждението “Тялото ми ме предава”.

Потопена в старите спомени и емоции, моята близка усещаше силна тревога и смяташе, че нейните “болежки” са много притеснителни като за 28-годишно момиче.

Ситуациите в лекарските кабинети, където тя беше чула неща, които я бяха притеснили и разтревожили, бяха травмиращи за нея и тя беше решила, че здравословното й състояние не е добро и вероятно ще се влошава все повече.

Как се справихме с това?

С помощта на Пренареждане на матрицата тя поработи с нейните минали Аз (наричани още Ехо), за да ги освободи от травмата.

Когато всичко стана спокойно, тя си представи, че отива на хубаво място, където да се чувства добре и да запечатаме новото убеждение, че всичко с тялото й е наред.

Това беше новата положителна картина, с положителни емоции и убеждения, с която заменихме старите негативни преживявания.

След като завършихме работата и проверихме старите спомени, тя вече беше доста по-спокойна и виждаше нещата доста по-оптимистично.

На следващия ден разбрах, че болката й е изчезнала и може да стъпва на крака си спокойно. За нея това беше толкова естествено и беше забравила за притесненията си от предния ден.

Всеки път е много интересно да видиш как подсъзнанието навързва различни случки от миналото ни, когато сме имали травматично изживяване.

В тези моменти се получава така нареченото Ехо – част от нашата енергия се отделя, за да държи травмата далеч от нас и да ни предпази от повторното й изживяване. Но дълбоко в подсъзнанието травмата е жива и сякаш се случва отново и отново сега.

С техниката Пренареждане на матрицата можем да намерим тези минали случки, които са свързани със сегашния ни проблем, да освободим нашето минало Аз (Ехо), което сякаш е замръзнало на място, от травматичното изживяване и да дадем на случката ново значение, да извлечем от нея опит и ресурси и да заменим възникналите негативни убеждения с позитивни.

А както знаем убежденията ни привличат към нас определени събития. Емоциите в тези убеждения са силата, която притегля към нас събития със същата честота.

И когато знаем как да ги променяме в по-позитивни и продуктивни, пред нас се разкриват много нови възможности.

Ако искате да научите повече за това, какво представлява техниката Пренареждане на матрицата и как може да е полезна и на вас, кликнете тук.

 

0 Comments