Какво означава ЕХО в енергийната психология

Ако се чудите какво е това Ехо, за което четете и чувате, щом стане въпрос за Пренареждане на матрицата с ТЕС и енергийна психология, ето едно просто обяснение:

Всички сме чували за механизма борба или бягство (fight or flight), който съществува в живата природа и ни помага да оцеляваме при животозастрашаващи ситуации.

В миналото нашите предци са се плашили от дебнещите ги диви животни и се е налагало да се спасяват от тях, като избягат или например хвърлят копията си по тях.

В днешно време вече не ни гонят мечки и лъвове, но този механизъм за оцеляване продължава да се активира във всяка ситуация, която намираме застрашаваща.

Има и трети вариант – когато нямаме възможност да се бием или бягаме, или нямаме физическия и емоционален ресурс да се справим със случващото се и тогава се случва реакцията на замръзване (freeze response).

Тогава преживяваме травма и част от нашето съзнание се отделя, за да ни защити от непоносимите чувства и да можем да оцелеем и продължим напред след случилото се.

Това е естествен защитен механизъм, който да ни защити от надвисналата опасност и ние изпадаме в шок.

Сякаш се отделяме от тялото си.

Така от една страна не изпитваме цялата травма, но от друга страна тази част от нас, която се отделя, я държи жива, все-едно се случва постоянно отново и отново.

В Пренареждане на матрицата тази наша част се нарича ЕХО (ECHO – energy consciousness hologram). ЕХО означава Енергийна съзнателна холограма.

Тя няма физическо изражение, а е енергийна и се намира в нашето локално енергийно поле. А нашето локално енергийно поле е част от глобалното, общо енергийно поле, което свързва всичко, наречено Матрицата.

Какво означава, че ЕХО-то е съзнателно?

Представете си например, че гледате филм и правите скрийншот на дадена сцена. Всичко се запазва така, както е в онзи момент.

Точно същото е с ЕХО-то. То няма физическо изражение, но е с възприятията и съзнанието, което сте имали вие в миналия трамватичен момент. ЕХО-то е като замръзнала във времето част от нас.

Ако например ни се е случило нещо травмиращо, когато сме били на 5 години, нашето 5-годишно минало Аз или ЕХО все-още ще пази травмата и ще вижда ситуацията, света и хората през очите на 5-годишно дете.

И дори сега да сме вече големи и да сме преживели много неща и да имаме много житейски опит, когато ни се случи нещо, което подсъзнанието ни да смята за подобно на събитието, което ни се е случило на 5-годишна възраст и ни е травмирало, се задействат абсолютно същите реакции, които сме имали тогава.

И излиза, че сега, като възрастни, се чувстваме, действаме и мислим като 5-годишно уплашено дете в ситуация, която може изобщо да не е опасна.

Задействала се е стара подсъзнателна програма.

С Пренареждане на матрицата ние откриваме тези наши ЕХО от миналото, помагаме им да се освободят от травмата на това, което им се е случило, даваме им нови ресурси, ако е необходимо и им помагаме да си създадат ново възприятие.

Откриваме какво убеждение е възникнало в онзи момент и можем да го променим в по-продуктивно. Такова, което да притегля по-положителни събития в живота ни занапред.

0 Comments