Как разрешихме проблем с ревнив съпруг

Преди известно време към мен се обърна една дама, която ми сподели, че напоследък много я притеснява това, че съпругът й е започнал да я ревнува сякаш от нищото.

Независимо, че тя не правеше нищо по-различно от преди, нейният съпруг беше започнал да прави коментари за облеклото или грима й, разпитваше я с кого се среща на работа или с кого говори по телефона.

Всички тези коментари бяха поднасяни под формата на шега, но моята клиентка усещаше, че нещо става и сякаш започваше да се чувства виновна без причина и да се страхува все повече какво ли ще е следващото, което ще чуе от съпруга си.

На всичкото отгоре нейният съпруг отказваше да коментира открито с нея какво го притеснява, а по-скоро се затваряше в себе си и мълчеше.

Неговото мълчание можеше да продължи повече от седмица и през това време моята клиентка се терзаеше, защото виждаше, че нещо го измъчва.

Няма нужда да казвам, че тя също се чувстваше напрегната и не знаеше по какъв начин да разреши ситуацията.

Започнахме да работим с ТЕС (Техники за емоционална свобода).

Моята клиентка ми разказа няколко случки, които й изникнаха и я бяха накарали да се чувства неприятно.

Минахме през всяка една от тях, за да изчистим нейното притеснение от реакцията на съпруга й.

Оказа се, че има една случка, която й беше повлияла по-силно:

Една вечер, докато били вкъщи, по телефона й звъннал неин клиент.

Още преди да е видяла на дисплея кой я търси, тя усетила, че съпругът и я гледа подозрително..

След като провела разговора, забелязала, че той отново е сърдит, но нищо не пита и не коментира. А неговото сърдене можело да отнеме седмици, докато отмине..

Моята клиентка се беше почувствала виновна и даже се чудеше как да работи с този човек, при положение, че съпругът й очевидно има против дори да разговарят по служебни въпроси по телефона.

Проследихме телесното усещане в момента, в който телефонът й е звъннал и открихме, че се появява едва доловимо стягане в корема.

С помощта на техниката Пренареждане на матрицата се настроихме на това усещане и го проследихме назад във времето.

Спонтанно моята клиентка се върна в минал момент, в който съпругът й я пита дали не желае да си остане вкъщи и да се грижи за дома и детето, без да ходи на работа.

Тя беше учудена от въпроса и изобщо не желаеше даже да го коментират, защото планираше да започне собствен бизнес скоро.

Помолих моята клиентка да си представи, че може да влезе в картината и да гледа отстрани, да разговаря с участниците и да им прилага ТЕС.

Тя го направи и разбра, че съпругът й се чувства несигурен и има нужда да усеща повече любовта й. Тогава двамата поговориха, докато той се успокои и излязохме от спомена.

След това, продължавайки да следваме телесното усещане, стигнахме до момент, в който моята клиентка е ученичка в 1-2 клас и присъства на караница между родителите си, свързана с финанси.

Това я разстройваше и тя усещаше същото стягащо усещане в корема.

Помолих моята клиентка да си представи, че може да влезе в този спомен и да види своето минало Аз, наричано още Ехо. След това тя трябваше да приложи ТЕС на малкото момиченце, докато го успокои.

Оказа се, че нейното минало Аз/Ехо се чувства изплашено, защото се страхува, че няма да имат пари и че родителите й може да се разделят. Моята клиентка обясни на детето ситуацията по разбираем начин и то съвсем се успокои.

Когато всичко беше готово и нямаше повече негативни усещания и емоции, моята клиентка си представи, че отива на хубаво и защитено, специално място, заедно с родителите си. Там чувствата бяха на любов и спокойствие.

Тя запечата новата картина с новите усещания, осъзнавания, мъдрост и ресурси и нашата сесия приключи.

След известно време разбрах, че нейният съпруг се чувства много по-спокойно, вече не я пита защо си слага спирала или с кого говори по телефона и между тях нещата са наред.

Когато човек се справи със собствените си притеснения, страхове и терзания, често околните го усещат и започват да реагират по нов, позитивен начин.

И това става съвсем леко и естествено.

П.П.

Ако искате да разберете дали енергийната психология е за вас и как да се справите с тема, която ви тревожи, разстройва или притеснява, можете да се свържете с мен тук, за да поговорим и да видим как това може да помогне и на вас.

0 Comments