Как протича една сесия с енергийна психология

Всеки, който още не е изпробвал някоя от техниките на Енергийната психология, вероятно се чуди какво точно се случва, когато човек има някакъв проблем и реши да отиде на терапевт, за да го разреши най-накрая.

Ако и вие се чудите и не ви е много ясно с какви проблеми обикновено идват хората или не сте сигурни, че вашият проблем е достатъчно “сериозен”, или пък смятате, че е срамен, необичаен, глупав..

Обикновено човек решава да отиде на терапевтична сесия, когато вече е пробвал да направи нещо, за да си разреши проблема и то не му е помогнало достатъчно. Или някой негов познат или приятел му е препоръчал енергийната психология от личен опит. Или просто от любопитство, за да види как точно работи това нещо..

Има хора, които са преживели тежки и сериозни неща в миналото или ги преживяват в момента и те много добре знаят и усещат, че имат нужда от външна помощ, за да свалят емоционалния товар. Тогава се обръщат към някой психолог, терапевт или друг специалист, който да ги подкрепи в този момент.

Има и хора, които имат притеснения за неща, които на пръв поглед им изглеждат прекалено маловажни и не чак толкова сериозни.

Например са в огромен конфликт със съседа и вдигат кръвно всеки път, когато разговарят с него. Или постоянно се притесняват, че детето им ще хване някой вирус в детската градина. Или много искат да сменят работата си, но все не им се получава, защото имат разни страхове. Или преживяват раздяла с партньора си и им е трудно да се справят с тъгата. И т.н. и т.н.

Щом дадено нещо ви тревожи и разговорите с приятели и близки не помагат и усещате, че не знаете как да го махнете от главата си, то значи, че това нещо е достатъчно сериозно за вас. Дори и близките ви да казват, че се притеснявате за глупости, само и единствено вие си знаете какво усещате отвътре.

Точно затова специалистът по емоционалните проблеми с радост ще ви подкрепи по пътя на разрешаването им, без да ви осъжда или да се присмива на проблема ви.

Ще ви помогне да видите нещата от друга гледна точка, да намерите разрешение, да извлечете полезните уроци и да се простите с товара на миналото, като се съобрази с вашето темпо и готовност.

И така, какво се прави, когато човек отиде на терапевтична сесия с Енергийна психология?

Срещата протича като разговор, в който вие ми разказвате за това, което ви тревожи, а аз ви слушам внимателно. През това време потупваме по различни акупунктурни точки по лицето, торса и ръцете. Може да ви помоля да правите различни упражнения с ума и въображението – например да си представите как се връщате в минал спомен, да се опитате да гледате някоя ваша стара случка все-едно сте на кино и гледате филм, да си представите как можете да правите картините в ума си по-цветни и ярки и т.н.

Повечето хора се успокояват бързо и откриват с удивление колко е голяма силата на ума и как емоциите се отразяват в тялото ни..Получават нови прозрения и опитност, намират в себе си нови ресурси, за да могат да се справят по-ефективно с трудностите и пускат натоварващите емоции да си отидат..

Всичко това може да се случи както на среща наживо, така и онлайн, като използваме някое приложение с видео връзка или си говорим по телефона.

Ако това ви звучи интересно и вас ви измъчва нещо и се чудите дали енергийната психология е за вас, можете да се свържете с мен тук сега, за да поговорим и да видим как това може да ви помогне.

0 Comments