Как да преодолеем раздялата?

Спри да хабиш енергията си на вятъра за минали неща

Какво се случва като се разделим с някого? Чуваме всякакви съвети, например „забрави го/забрави я“, „трябва да продължиш напред“, „не си струва да се ядосваш заради мъж/заради жена“, „заслужаваш някой по-добър“ и т.н. Тези неща носят временно облекчение. И макар че звучат правилно, въпросът е как да го постигнеш. Как да го забравиш, като постоянно се сещаш за неща, които са се случили в миналото? Как да продължиш напред, като не можеш да оставиш нещата зад гърба си?

Всеки човек се е съблъсквал с такава ситуация един или повече пъти. И чувството съвсем не е приятно. Знам го от личен опит и от опита на мои клиенти, които са страдали заради раздяла. Дори човек да знае какво трябва да направи и как иска да се чувства, е трудно да го направи. Много често му е нужна външна помощ. Понякога една казана дума от приятел подрежда пъзела и намираме сили да излезем от лабиринта. А ако не обичаме да споделяме? Ако сме свикнали да мислим, че трябва да се справяме с всичко сами?

Имах една клиентка, която беше много обидена на приятеля си заради нещо, което беше направил. Дори бяха прекъснали отношенията си за неизвестно какъв период занапред. И по цял ден моята клиентка въртеше в главата си най-различни мисли и сцени – какво прави сега, къде ли се намира, с кого е там, защо не ми пише, защо не ми отговаря на съобщението, как можа да постъпи така, къде сбърках, какво да направя, за да си го върна? И подскачаше при всяко позвъняване на телефона или известие за ново съобщение.

На работа нещата също не вървяха добре, защото тя в мислите си се намираше другаде, не можеше да се концентрира, правеше грешки. Постоянно закъсняваше за работа, защото ставаше прекалено късно (защото е заспала много късно, понеже си е мислила за бившия си приятел и нещата, които са се случили).

Казано с други думи – качеството и на живот беше сериозно влошено. Тя осъзнаваше, че трябва да спре да мисли за това. Приятелки и роднини и казваха, че изобщо не трябва да търси този човек повече, защото заслужава нещо по-добро. Обаче тя не знаеше как да махне всичко това от главата си.

Когато дойде при мен, в началото търсеше някакви практики за развиване на женската енергия, защото чела, че това помага да си го върнеш обратно. Нормално е в отчаянието си човек да прибегне до различни неща, които е чувал или чел. След като й обясних, че нещата всъщност не се решават така или може би аз не съм човека, който да съдейства с такива практики, тя бързо разбра какво имам предвид. И реши да вземе нещата в свои ръце, като работи само и единствено върху себе си, за да се освободи от тежките емоции и да може свободно да продължи напред.

Как го направихме?

Има начини човек да се почувства по-добре. Можеш да свалиш товара на тежките емоции и накрая да видиш светлина в тунела. С помощта на техники, които работят с тялото и ума можеш да направиш това, което не можеш да постигнеш само с воля и дисциплина.

Можеш да програмираш ума си така, че да спре да ти прожектира едни и същи филми и сцени, които не можеш да забравиш.

Можеш да излекуваш душевната рана от това, което се е случило и споменът за него да спре да ти причинява болка.

Можеш да извадиш ресурсите, които имаш и да продължиш напред като свободен човек. И също да възстановиш блокажите в енергийните си системи, за да можеш да разполагаш със собствената си енергия и да я насочваш накъдето ти прецениш.

Можеш да се върнеш в ключови минали моменти (дори и да са съзнателно забравени) и да промениш негативните убеждения, които са възникнали тогава. И така ще можеш да ги замениш с нови, по-ефективни, с които да имаш по-положителни ситуации в живота си.

Техниките от енергийната психология и НЛП помагат човек бързо и лесно да освободи блокажите в системата тяло-ум и да започне да се чувства по-спокойно. Най-хубавото е, че не е нужно да разказваш и анализираш миналото до безкрай и да преживяваш лошите неща отново и отново. Техниките пренареждат нещата в системата така, че да имаш спокойствие на ума, да освободиш тялото си от хормоните на стреса и да възстановиш правилното протичане на енергията.

Ако и ти имаш подобна ситуация в живота си и се питаш, как да се справя с раздялата, можеш да се свържеш с мен тук, за да видим как мога да ти помогна.

0 Comments